× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

All Star víkend v Trenčíne, novinkou aj viacej TV prenosov!


09.09.2019

Do štartu nového ročníka Tipsport ligy zostávajú už len 3 dni, zástupcovia Tipsport ligy na čele s riaditeľom Pro - Hokeja Richardom Lintnerom a prezidentom SZĽH Miroslavom Šatanom, spolu so zástupcami reklamných partnerov ligy preto zvolali tlačovú konferenciu, na ktorej boli prezentované novinky pre nadchádzajúcu sezónu.

Najdôležitejšou zmenou pred aktuálnou sezónou je zvýšenie počtu účastníkov ligy na 13 - najvyššiu súťaž si po prvý krát zahrá celok HK Dukla Ingema Michalovce a do ligy sa po siedmych rokoch vracia bratislavský Slovan - a s tým spojenú zmenu hracieho formátu ligy, o ktorom sme už informovali. V novej sezóne už tiež neuvidíme výber HK Oranage SR 20, hráči z tohto projektu by mali dostávať viacej príležitostí vo svojich materských kluboch. Tomu je prispôsobená aj politika zväzu. Ten chce mladých hráčov, schopných hrať za reprezentačnú dvadsiatku, a ktorí podľa slov Miroslava Šatana "odohrajú priemerne aspoň 10 minút za zápas v mesiaci", finančne motivovať a podporiť sumou 500€ mesačne ako príspevok ku svojej mzde. Tým hokejový zväz čiastočne odbremení klub od platenia hráča, resp. navýši jeho mzdu tak, aby kvôli finančnej stránke nemusel hráč hľadať klub v zahraničí. Podpora sa bude týkať maximálne dvoch juniorov v jednom mužstve. S tým súvisí aj možnosť nasadenia nanajvýš siedmych legionárov v jednom tíme a jednom zápase, v kádri ich však kluby môžu mať v neobmedzenom počte.

All Star víkend v Trenčíne

Richard Lintner na tlačovej konferencii taktiež ozrejmil, kde sa tento rok bude konať populárny All Star víkend Tipsport ligy. Dejiskom podujatia bude štadión Pavla Demitru v Trenčíne, pričom uskutočniť by sa malo 18. - 19.1.2020. Bližšie informácie budú poskytnuté v novembri, kedy sa tiež začne s predajom vstupeniek, formát podujatia však podľa jeho slov "bude podobný podujatiu v roku 2017 v Poprade, kedy proti sebe nastúpili výbery dvoch legiend slovenského hokeja." Niečo podobné nás teda čaká aj v tejto sezóne. Podporu najvyššej súťaži deklaroval aj Tipsport, zástupca tejto spoločnosti potvrdil, že jej názov Tipsport liga bude zaručený až do roku 2023. Zároveň spoločnosť získala práva na online vysielanie zápasov. Všetky zápasy Tipsport ligy tak po novom budú dostupné na webe TV Tipsport. Tipsport liga bude dostupnejšia aj v TV, počet televíznych prenosov sa zvýši, tie budú vysielané nie len prostredníctvom RTVS, ale aj na kanáloch Sport 1 a Sport 2, ktoré získali sublicenciu na vysielacie práva našej najvyššej hokejovej súťaže.

Prvý zápas sezóny 2019/2020 nás čaká už vo štvrtok, kedy na ľade Košíc nastúpi Slovan Bratislava. Súťažný duel Tipsport ligy týchto odvekých rivalov sa uskutoční po siedmych rokoch, symbolicky na ľade kde Slovan odohral nateraz posledný zápas najvyššej súťaže. Tento duel si budú môcť priaznivci hokeja vychutnať aj na obrazovkách RTVS, zvyšné stretnutia prvého kola sa odohrajú už v tradičnom termíne, v piatok 13.9.2019.

PODOBNÉ ČLÁNKY